27 Mayıs 2012 Pazar

Büyüyünce "Samara" Olucam!




Vee işte beklenen an! Maskelerim ve beenn!!! Bakın bunu bi kere yazıcam bi daha da sölemem ona göre.. Hiiiç bakmayın öle gayet ciddiyim.. Uzatmadan konuya giriyim ben; 
(Bu gün sadece saç maskelerimden konuşucaz cilt maskeleri sırayla gelecek)


Daha önce bahsetmiştim bi sıcak basması durumundan sora canım saçlarımı kestirmiştim ama şimdi her doyumsuz insan gibi bende hemencecik uzamalarını istiyorum! Evet bunu istiyorum hatta 1 ayda uzamak zorundalar, çok değişik planlarım var çünkü. Bu sebepten ötürü banyodan önce olmak üzere haftada 2, her banyoda 1 maske yapıyorum. Yalnız bu konuda takıntılıyım mutlaka hep aynı günlerde yapmaya özen gösteriyorum. Önce banyodan önce olandan başlayım.

Her çarşamba banyodan önce saç uçlarımı badem yağı ile yağlıyorum. Diplerime de az bişiy uyguluyorum çünkü benim kuru olan saç diplerimi artık hafiften yağlandırmaya başladı. Bu maskeyi 1 saat kadar bekletiyorum. Ara sıra içine ısırgan otu yağı da ekliyorum.

Pazar gününe geçiyorum. Pazar günleri de saç uzatma maskemi yapıyorum. Bunu mutlaka ama mutlaka her pazar uyguluyorum. Sonuçlarımı alta yazıcam. Önce;


 Bir çay bardağı suya bir tutam SİNAMEKİ otu atıp iyice sidik kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Su miktarını saç uzunluğunuza göre ayarlayın boşa gitmesin. Mesela bana 1 çay bardağı fazla geliyo biraz daha az koyuyorum. Otun miktarına gelince elinizi korkak alıştırmayın atın ama boca da etmeyin. Soğumayı beklemeden süzüp kaseye alıyoruz.





Bazı sitelerde ılık uygulayın diyor ama ben henüz bunu başaramadım, çünkü ben karışımı hazırlayana kadar soğuyo ya da saça uygularken soğuyor. Neyse önce içine 1,5 yemek kaşığı BADEM YAĞI ekliyoruz. Ben burda ekstra olarak bütün yağların karışımı olan bir saç bakım yağı var ondan 1 kaşık ekliyorum. Bazen de yarım kaşık ısırgan otu koyuyorum. Karıştırıyorum haliyle.





En son olarak 1 ampul BEPANTHEN ve 1 ampul BEMİKS ekliyoruz. Yine bazı sitelerde sadece bepanthen ya da sadece bemiks vermiş. Ben her ikisini de ayrı denedim ancak en iyi sonuç ikisi bir arada olarak kullanmak bence.





En son olarak elbette iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı önce saç boyar gibi saç diplerimize bir fırça yardımı ile bolca yedirerek uyguluyoruz. Bütün kafa derimize uyguladıktan sonra eğer kalan olursa saç uçlarınıza da uygulayın. En son bitirdikten sonra bir kaç dakka saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Ben de bir saç boyama fırçası var onunla uygulayıp iyice mıncıklıyorum kafamı. Uygulama bittikten sonra saçlarımızı tepeden toplayıp streç filmle iyice sarıyoruz. Onun üstüne de bir eşarpla kafamızı bağlıyoruz ki içinde sıcaklık olsun, iyice emsin derimiz. Birde sağdan soldan akan olursa üstümüz başımız batmasın.. Yine bazı sitlerde bu maskenin en az 3-4 saat saçta kalması gerektiğini söylüyorlar ancak ben bunun bi farkı olduğunu görmedim. Ben eğer işim yoksa ya da sular kesikse minimum 2-3 saat falan bekletiyorum işim varsa 1 saat yeterli oluyor.

Son olarak banyoda Jhon Frieda saç bakım maskesi yapıyorum. 5 dakka bekletin yazıyo ama ben süre tutmadığımdan bilmiyorum ne kadar durduğunu. Ancak baştan söyleyim Jhon amcanın cidden farkını gözümle gördüm. Oldukça başarılı bir maske.

Sonuçlara gelecek olursak;
  1. Benim gibi nerdeyse her gün düzleştirici yapan biri için aşırı sağlıklı saçlarım var. Kırıklarım neredeyse hiç belli bile olmuyor.
  2. Saçlarımın ne kadar uzadığını görebilmek için 1,5 aydır boyatmıyorum. Yaklaşık 9-10 cm civarında bir uzama söz konusu. Ki benim ayda ancak 1cm zor uzardı.
  3. Saç uzatma maskesinden sonra kremlemeyi iyi yapmazsanız saç uçlarınız kuruyor. O yüzden mutlaka banyoda bir saç maskesi uygulayın.
  4. Ellerimle saçımı karıştırdığımda hiç takılma olmuyor, akıp gidiyor.
  5. Işıl ışıl parlıyorum, mutluyum :)
  6. Belirtmeyi unuttum saçımı düzleştirmeden önce mutlaka yine Jhon amcadan bir serum kullanıyorum. 
Biliyorum uzun oldu ama işlem uzun benim suçum yok. Buraya kadar dayanıp okuduysanız helal olsun diyor saygılarımı gönderiyorum efendim..

Sevgilerimle..

23 yorum:

  1. ben boyle seyleri surekli uygulayamiyorum, senin masken aklima yatti ama sinamekinin kokusu pek de hos degil diye hatirliyorum, onumuzdeki pazar ben de uygulayayim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kafayı tamamen sardığın için çok kokmuyo zaten bir süre sonra duymaz oluyosun :D gerçekten tavsiye ederim, zaten bende son 1,5 aydır uyguluyorum :D

      Sil
  2. saçın bakımlı ve parlak görünmesi için yılan yağını tavsiye ederim,uzaması için çam terebentin...bepanthen ve bemiksi doktor tavsiyesi ile kullandım,sabah akşam iğne oldum faydasını gördüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yengelerin kraliçesi!! :D o karışım dediğimde yılan yağı varmış temin baktım :D şampuanımda da çam terebentin var zaten hatta bi ara abiminkine de kattıydım baya küfür ettiydi :D len acaba bende mi iğnesini olsam 1 ayda belime gelse ha? ne dersin? :D :D

      Sil
    2. Tatlım iğnesini olacaksan doktora gitmelisin,yanında tuhaf bir şampuan veriyorlar...Bu arada keratin saçlar için mükemmelmiş ama biraz pahalı...Yeni kuaförüm bana banyodan sonra saç diplerine soda sürmemi önerdi,saçı uzatıyormuş,henüz denemedim...

      Sil
    3. ben yeniliklere açık bi insanım :D her şeyi denerim sorun diil :D önce soda yapayım sora yazın belki iğne olurum :D keratin evet çok süper ama parası da süper :D -

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Yaw arkadaş, bu kadar çile çekeceğine uzun olan güzelim saçlarını niye kesersin hiç anlamıyom. Yok saçın uzunken kısa istiyom diyosun, kestirince de hemen uzasın diye kendine yapmadığın eziyet kalmıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vaayy beyim son noktayı koydu, işte buu işte buuu!! :D bi kerem eziyet diil bu ben eğleniyorum yaparken, şikayetçi diilim :D hem sen demiyo musun ben uzun saç seviyorum diye.. herşey senin için bebeiim :D

      Sil
  5. Bak ya. Madem her şey benim için niye kestin o zaman saçlarını dingil. :)

    Bi de yetmedi bunları yazmak için blog da açıyosun, bakalım sonunda ne olacak. Allah sonumuzu hayir etsin :), gerçi sonunu düşünen de kahraman olamaz de mi ama :)

    YanıtlaSil
  6. Saçlarım uzun ama ışıl ışıl kısmını bende istiyorumm :))
    Deneyeceğim tarifini, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim umarım istediğin gibi olur :D eğer ışıltı şart diyosan badem yağını mutlaka uygula derim birde Jhon amcanın bitirme spreyi var canın istediği kadar sıkabiliyosun ışıl ışıl oluyo ama kalıcı diil tabii :D

      Sil
  7. bir hayli hoşuma gitti bu tarif deneyeceğim eve gittiğimde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene ve seni burda gördüğüme çok sevindim :D

      Sil
  8. Ben valla elsevin son çıkan şampuan setini kullanıyorum banyodan çıktıktan sonra spreyini ve mavi su uyguluyorum çook işe yarıyor

    Takibimdesin :)

    YanıtlaSil
  9. ya biz de bir arkadaşımla uyguladık bunu. kokusu iğrenç olsa da uzatıyor harbiden yine başlamayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bir süredir bırakmıştım şimdi tekrar yapmaya başlayacağım gerçekten işe yarıyor.. :D

      Sil
  10. arkadaşlar lütfen saçınızı kestirmeyin sonra çok pişman oluyoruz :D

    YanıtlaSil
  11. ya be kadınlar kulübünde gördüm öncelikle kendim konu açmak istedim çünki çoook karışık oldu...resim koyucam dedim ama koyamadım çünki 100 msajım olması gerekiyormuş o yüzden hata verdi msj sayım az koyamadım...arkadaşlar ben bu sitede bayadır varım girerim arada konulara bakarım filan.uzun saçı da çok seviyorum ve tuplu su yaptım bi ara çok koktu annem kızdı mecburen bıraktım..sonra baya bi çaba sonucu ayda 2 cm filan uzadı uzadı baya bi uzattım saçlarımı ama hep düzleştirince de yıprandı üzerine bide röfle yaptırdım ve saçlar hepten helak oldu.:1no2: neyse işte 1 ay önce de bu sitede "kuaförden saç uzatacak formül" başlığına girdim..kuaför arkadaşıma da çok tşk ediyorum.Allah razı olsn diyorum çünki bi bayan için saçları çook öenmlidir kendini çok daha iyi hissetmesini sağlar her zaman...diyceğim o ki saçımı kestirdim bi buçuk ay önce ve zeytinyağını elimi yakmıycak kadar ısıttım sürdüm saç diplerime ve uçlarına 4-5 saat beklettim yıkadım...ve kuafçr arkadaşımızın tarifiyke beraber ;ki onu da 1 aydır yapıyorum zeytinyağı 1 buçuk aydır yağıyorum.neticede her iksini de haftada bir kez;farklı günlerde saçımın hem diplerine hem uçlarına sürerek 4-5 bilemedin 6 saat bekletip yıkayarak;saç kremi kullanmayarak,asla ama asla şekil aletleri kullanmayarak kendi haline bırakarak inanamadım ve inanamıycağınızı biliyorum ama 10 cm uzadı..biri bana dese inanmazdım..hani kuafçr arkadaşımız demiş ya 3 ayda belinize gelir..,nanmamıştım ama yapayım belki de olur diyerek başladım iiki de yapmışım iyiki de yaaaa.....çevremdekiler inanamıyo resmen ve ben de çok sevindirik oldum hihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt saçlarımın da fazlalaştığını söylüyorlar..gelgelelim resim koyamıyorum ama kullanıcı panelimde saçlarımın ilk halini ve bugünkü çekilmiş halini koydum aradaki fark inanılmaz oldu yanyana getirince resimleri iyice anladım..kaydirigubbakcemile2 kullanıcı panelimde -resimler ve albümlerde..... "saçalrım ve aradaki 10 cm lik fark"diye başlık açtım arkadaşlar bakabilirsiniz...çoook sevinçliyim ve ben bile şok oldum gerçekten...:1shok:
    buydu 10 cm ne emek ya gerçekten saçları yandı pisikolojim idik saçlarımın uzamaısını çok istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun ve önerin için çoook teşekkür ederim baya yararlı oldu :D

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template