30 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir Şarkısın Sen Ecothools..


 
Aslında bir radyodan şarkı armağan edecektim herkese ama doğru radyoyu bulamadım. Neyse bir dahakine artık. Bu yazıyı yazmamı benden Buse'cim istemişti. Hayır tabii ki saçmalama yazısı olmayacak oturup tek tek fırçalarımı anlatıcam. O kocaman açılan "nee hepsini tek tek miii" diyen gözler, yavaşça gözlerimizi kısalım, panik yapmaya gerek yok hepsini tek bir yazıda yazmayacağım. Uzatmadan başlayalım;


Sentetik fırçalara olan alerjimi acıyla keşfettikten sonra bütün fırçalarımı değiştirmek zorunda kaldım. Fakat bu o kadarda kolay olmadı maddi olarak çünkü bir türlü güvenip de e-bay'den alamadım. Ya orjinal çıkmazsa ya paketim ulaşmazsa diye diye ayları kovalarken imdadıma Misspera.com yetişti ve 2 set halinde e-bay fiyatının nerdeyse 2 katına aldım ama sonuçta orjinal ve gönül rahatlığı ile aldım.

Bugün ilk seti anlatacağım, fotoğraflarla gidelim;

Fırçalar gerçekten çok kaliteli ve yumuşak kıllara sahip. 
Sapları bambudan, defalarca yıkamama rağmen saplarında ya da yazılarında herhangi bir deformasyon olmadı. Bu sette üstünde nerde kullanılabileceği yazsa da ben pek uymuyorum onlara.


Soldaki "blend" sağdaki ise "highlight" için. Blend yani karıştırma fırçası işinde çok başarısız açıkcası ya da ben tam olarak beceremedim kullanmayı. Bazen kontür için kullanıyorum, eh şöyle böyle.
Diğeri ise işin ehlisi, ustası, ağa babası! O kadar! Tabii ki bir aydınlatıcıda ne kadar usta diyebilirsiniz ama sadece aydınlatıcı değil karıştırma ve gölgelemede de çok başarılı. Her türlü fark uygulamasını yapmak mümkün. En sık kullandığım fırçadır kendisi.



Soldan "Crease" yani katlama çizgisi fırçası. Açılı olması sebebiyle kontürde çok daha başarılı bence ama yine de takla tukla amacına hizmet edebiliyor.
Ortadaki "Shade" yani gölgeleme fırçası. İşte bu dedirten bir arkadaş, ahh canıım çektiren bir dost kendisi. İşinde hem başarılı hemde o yumuşak dokusu insanı mutlu etmeye yeter. 
Sağdaki "Smudge" tam olarak amacını hala çözebilmiş değilim. Yinede gölgelemede kullanılıyor ama ben beceremiyorum fakat bence harika bir ruj fırçası. Hem pürüzsüzce sürüyor hem de dudak kenarında istenen çizgi sağlanabiliyor.

İlerleyen günlerde devamı gelecek, diğerlerini de tanıtacağım.

Sevgilerimle...

11 yorum:

  1. ben de farlarım için yenı bı kac fırca almak ıstıyrum aslında sigma dan alayım dıyodum ama simdi ecotolls da aklıma gırdı :) coks aol canım emegıne saglık, optum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence mutlaka bir ecothools dene o yumuşaklık insanı makyaja sevk ediyor :D asıl ben teşekkür ederim hep yanımda durduğun için :D

      Sil
  2. cok güzeller ya ben de isterem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz bi kenara adresi veriyorum www.misspera.com :D
      biraz tuzlular işte kendine güveniyosan e-bay'den al derim ben yemiyo :D

      Sil
  3. huhhuuu çook teşekkür ederimm kuzumm :D senin neşeli anlatımınla çok güzel bir yazı olmuş, özellikle "Bu sette üstünde nerde kullanılabileceği yazsa da ben pek uymuyorum onlara." cümlene bittimm :D devamını dört gözle bekliyorumm ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha önce de söylediğim gibi sen istiycen ben yapmıycam :D ama tabiisi bu kadar değil devamı gelecek :D :D

      Sil
  4. ben de sevdim ecotoolsları geçenlerde almıştım ama favorim oldular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. favori olmayacak gibi değiller zaten :D daha devamı gelecek yazının :D

      Sil
  5. Ovv, bir fırçaya ilan-ı aşk etmediğin kalmışş :) bende de far fırçası var ve seviyorum :) Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım geriye kalanları anlatırken ilan-ı aşk ediciiimm :D saol tatlım sende güle güle kullan :D

      Sil
  6. ßenDe ßendee isterimm o güzel fıRçalardaaan ahh ahh :D keşke kRo olsak da para bizde olsa :D

    YanıtlaSil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template