20 Temmuz 2012 Cuma

No Makeup Makeup

Anacım bunun okunuşu ayrı zor söylenişi ayrı zor ama yapılışı ise hepsine inat çok kolay.
Asıl amacı anlatayım önce; elbette makyaj yapıyorsunuz ama makyajınız bittiğinde sanki hiç makyaj yapmamışsınız gibi bir görüntü elde ediyorsunuz. Temel de amaç kısa ve kolay olması, doğal durması, ben burdayım demeden orada olmak diyebiliriz.
Çok kısa sürede fazla malzeme kullanmadan yapmak mümkün. Ben bu fikri youtube gurusu Deniz'den aldım (aşağıya videosunu ekleyeceğim) ancak onun kullandığı malzemeler bende yok e haliyle ben de elimdeki kıt malzemelerimle size bir kaç örnek çıkardım fotoğraflar üzerinden gidelim.



Önce yüz; kesinlikle tüm yüze fondoten uygulamıyoruz. Sadece kapatmak istediğimiz yerlere bastırmak süretiyle fondoteni uyguluyoruz. Burada pek sevmediğiniz ama atmaya kıyamadığınız bir fondoten varsa onu kullanın. Ya da çok kapatcak yerim var on saatimi alır, tek tek çekemem diyorsanız mutlaka BB krem kullanın. İşte sırf bu yüzden Missha'mla anlaşmaya başladık.
(Burada fondoten kullanmayanlar, BB'si olmayanlar için stik ya da likit göz altı kapatıcısı kullanılabilir.)

Ardından gözlere geçiyoruz elbette. Göz altlarımıza yine aynı fondoteni uyguluyoruz ya da BB'yi. Hafifçe bastırarak iyice yediriyoruz, en son parmağımızda kalanı ise hafifçe kaş altından göz kapaklarımıza doğru sürüyoruz. Yok ben illa göz altı kapatıcımı kullanıcam diyosanız o zaman mutlaka ten renginize en uygun bir pudrayla göz altlarınızı geçin ki akmasın, kokmasın. Hazır pudrayı elinize almışken T bölgesinden de geçin ki gün ışığı vurduğunda parlama zayıflasın.

(Burdan sonra isterseniz yazacaklarımı direk atlayıp kirpik kısmına geçebilirsiniz.) Artık yüzümüzle işimiz bitti. Geldik gözlere ister doğal tonlarda bir far, istersenizde bir bronzerla fırçanın ucuna çok ama çook azıcık bir miktar alarak göz kapağınızın katlanma yerine az bir miktar sürün. Ancak far kullanacaksınız mutlaka bronzer gibi koyu olmasına özen gösterin. Fırçanın durduğu yerin azıcık altı oluyor aslında.
Geldik kirpiklere; rimelinizi kirpik diplerinden değil sadece ama sadece uçlarına hafifçe sürün. Kirpik kıvırıcı kullanmayın ve diplere sürmemeye mutlaka özen gösterin. Ardından yanaklardayız. Burada sadece krem allık kullanıyoruz. Çok az miktarda elmacık kemiklerine pıt pıt uygulayıp bırakıyoruz. Eğer krem allığınız yoksa elbette var olan herhangi bir allığınızı kullanabilirsiniz ancak önemli olan çok ama çok hafif ve olabildiğince az simli olmasıdır.


Sağdaki resime dudak balmını özellikle sıkıştırdım ki daha fazla fotoğraf olmasın. Kısaca bitişe geçtik. En son dudağımıza elinizde varsa renkli bir lipbalm sürüyoruz, eğer benim gibi yoksa sadece lipbalm ya da nude tonda bir ruj ile bitirişi yapıyoruz. İşte bu kadar kolay ve kısa. Eliniz alıştıkça çok daha kısa sürede yapmaya başladığınızı görebilirsiniz. Yaza gidebilecek en iyi makyaj diye düşünüyorum ziraa ben kendisini hergün yapıyorum. Hem sağlıklı hem hoş bir görüntü elde edilmiş oluyor, siz de elinizdeki ürünlerle daha da farklı makyajlar üretebilirsiniz ama denemeye şimdi başlayalım diyorum ne dersiniz?

Ha yok ben yazıdan hiç bişiy anlamadım bana guruyu göster derseniz buyrun;


Sevgilerimle..



17 yorum:

  1. valla harika anlatmışsın şekerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlatımlarım düzelmeye başladı sanırım :D saol tatlım :D

      Sil
  2. ben bile anladıysam sen müthiş anlatmışsındır demenktir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım estafurullah ne demek :D anlatabildiysem ne mutlu öğreniyorum artık :D

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. mutlaka dene çok hoş duruyor :D hem kolay da :D

      Sil
  4. yaz sıcağında genelde uyguladığım makyaj bu...akşam çıkacaksam rujumu değiştiriyorum hafif bir kalem yeterli geliyor. ayrıca anlatım süper...:)
    www.trendyandfriendly.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen akşam çıkacaksam bende rujumu değiştiriyorum farı biraz daha koyulaştırıp azcık da aydınlatıcı bitti :D teşekkür ederim :D

      Sil
  5. Bende neden hep az makyajlı görünüyorsun diyordum. Demek kerameti buymuş :D

    YanıtlaSil
  6. ben de bu krem allığı kullanıyorum uzun zaman kalması ve fondoten gerektirmemesi en güzel yanı :)

    YanıtlaSil
  7. gayet doğal ve gayette doğal anlatmışsın canım hem makyaj hem senın anlatış tarzın doğal beğendim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, beğenmene sevindim :D

      Sil
  8. sevinmene sevinip mutlu oldum canım benDe:))

    YanıtlaSil
  9. anacım denizin maşallah kaşı gözü kara olunca makyaj yapmasa da makyajlı gibi benim gibi süt beyaz kalem çekmese ölü gibi duran yüzünde en ufak kırmızılık 5m den belli olan bir yüze bu no makeup makeup işi pek yaramaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyosun kaşı gözü ayrı güzel biri Deniz :D

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template