3 Ağustos 2012 Cuma

Sarımsaklasakda Mı Yapmasak....


Malum ev işi, yemek, bulaşık, çamaşır felan derken evden dışarı pek çıkamıyorum (!), ama geçenlerde zor da olsa başardım ve evden dışarı çıktım. Ah çıkmaz olaydım, o anları yaşamaz olaydıımm, benim gibi bir bloggera (!!) yapılcak şey mi bu a dostlar..
Kısaca olaydan bahsedeyim; metroda son durakta oturmanın sağladığı en güzel şey o kadar yol boyunca hem kitap okuyup hem de milleti kesebiliyoruz, mutluyuz.
Neyse alerjik astımım nedeniyle kokulara karşı fazlaca duyarlıyım. Bir abla bindi arkamdan kokusunu saça saça, haliyle dönüp baktım ve pek çok blogger'ın bas bas bağırdığı makyaj hatalarıyla dolu bir yüzle karşılaştım. Elbette haddim değil "yapmayın, tu kaka, olmas, hııı" demek ama kendi gördüklerim üzerinden yazmayı bir borç bilirim efenim.. Başlıyoruz;


  •  İnce alınmış, siyahla doldurulmuş kaş: Kaş küsmüştür, bilmediğiniz bir yerde aldırmışsınızdır mahvedilmiştir, ne biliyim yanmıştır falan herşeyi anlarım da bilerek isteyerek ipince alınan kaşları gerçekten anlamakta zorlanıyorum.. Hadi onu geçtim millet bas bas bağırıyor kaşınızın rengi gerçekten siyah değilse siyahla doldurmayın diye de aynaya bakınca anlamak çok zor değil çünkü gerçekten hoş durmuyor!
  • Sim bombası farlar: Gündüz vaktindeyiz arkadaş, gece diskoya gitmiyoruz ki, bildiğin toplu taşımada şehir merkezine gidiyoruz. Sen o loş ışıkta böyle parlıyorsan gün ışığında ne hale geleceksin çok merak ediyorum. Evet simli farlar hoş, bende kullanıyorum ama kararında kullanmak lazım onu, eli korkutmak lazım sürerken.
  • Tüm yüze aydınlatıcı sürmek: Gratis'te alışveriş yaparken satıcı bayan The Balm reyonunun önünde Marry Lou anlatıyor "tüm yüze sürün bolca" diyordu ki gözlerim fal taşı gibi açıldı. Araya girip uyarmadığıma şuan çok pişmanım çünkü metrodaki abla aynen tüm yüz aydınlatıcı ile doluydu. Adı üstünde aydınlatıcı bu, öne çıkarmak istediğin yere sürer aydınlatırsın..
  • Çenede fondoten çizgisi: Ya hakkaten anlayamıyorum nasıl bu sıcakta, şıpır şıpır terlerken o fondoteni sürdün?? Fondoten öyle bir akmış ki boynunda bile iz yapmış artı bluzunun yakasını lekelemiş, bu kadar uğraştın çıkarken aynaya bakmadın mı a benim güzelim...
  • Şerit halinde allık sürmek: Allık sürmenin adabı olmaz elbet ama dağıtılır o allık, kalıp gibi bırakılmaz, otoban yol işaretlemiyorsun ki, yüzüne renk katıyorsun olay bu..
  • Eyeliner çekmek: Bu konuda yorum hakkım yok aslında çünkü daha ben beceremiyorum ama bu yüzden evde denemeler yapıyorum, emin olana kadarda sürüp çıkmam asla..
  • Pudra: Ya ten renginize en uygun pudrayı seçmeye çalışın ya da transparan alın. Ama lütfen beyaz pudranın transparan olduğuna inanmayın çünkü değil! Ölü gibi oluyorsunuz..

Bugünlük bu kadar ahkam kesip yavşa yavaş uzaklaşıyorum burdan.
Sormak istediğiniz ya da hadi len dediğiniz bir yer varsa bana ulaşın.
Sevgilerimle...


10 yorum:

  1. Bunların hepsini bir kişi mi yapmıştı yoksaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yine saçma yazmışım anlaşılan :D yok ben onda gördüğüm bir kaç hatadan yola çıkıp kendi gözlemlerimi yazmıştım ama sanırım pek olmamış :D

      Sil
  2. ay sen cok yasa emı! su makyaj yapıp guzelleseceggız dıye sebeleklesenlerı anlamakta ben de zorluk cekıyorum hele de su devırde..teknık ogrenebılecek o kadar cok kaynak varken..
    cok ayzık cok :(

    sevgiler bebısım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanın yolda durdurup çocuum evladım yapma öle diil işte demek geliyo içinden ama bana düşmüyo ziraa her gün ne kadar da eksik olduğumu görüyorum bu konuda :D

      kocaman kucaklamalarla öpücükler beybi :D

      Sil
  3. amaan salla millet canı nasıl isterse sürsün modundayım makyajda :) ben kıyafetlere takıkım ama sahil kenarinda olmamdan sebep yağ selülit göbek ve popito görmekten sıkıldım vucuduna göre giy olmadı giyme demiyorum hobi olarak evde gene giy o kıyafetleri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sene pilajlarda tombulluk moda zaten hatta selülitli olmak elzem :D :D

      Sil
  4. cırkın duruyor ama farkına varmıyorlarkı:)
    bu arada mımledım senı canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gördüm gördüm çok da eğlenceliymiş :D en kısa zamanda yapıcam :D

      Sil
  5. bir çok kişinin duygularına tercüman olmussun :) bende bu havada fondöten nasıl kullanıyorlar anlamıyorum. hadi kullanıyosun bari mat bir fondöten kullan yada akmayan bulaşmayan bir şey olsun yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bide şu mat olmayan fondotenler var dimi allam allaamm.. gerçi göz altlarına hala beyaz far süren bir yerde hangi hatayı saysak boş :D

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template