9 Nisan 2013 Salı

Brezilya Fönüm - Fönsüz Çıkmam Abi! -cilere Selamlarımla...

Vay arkadaş, eğer bir akıllı telefon alıyorsan dikkat et senden akıllı olmasın!
Ulen şu yanda görmüş olduğunuz sanat eserini oluşturana kadar canım çıktı beee!
Neyse konumuz başlıktan anlaşılacağı gibi Brezilya Fönü yaptırdım bir girip havasını atıp çıkıcam.
Yok valla iyi yanlarını ve kötü yanlarını olduğu gibi yazacağım söz!
Baştan belirteyim fotoğraflı bir yazı oluşturmaya çabaladım ancak bu kadar oldu malum ben pek fotoğraf çekme işinden anlamıyorum, o göz bende yok yani. Neredeyse 2 ay oldu yaptıralı, bu kadar bekledim çünkü sonucun tam olarak ne çıkacağından emin olmalıydım. Birde şunu söyleyim nerdeyse her gün fön çektiren bir insanım! Başlıyorum;

3 günde bir sürü adımdan oluşuyor bu fön. 
1- İlk gün özel yani tuzsuz şampuan ile saçınız bir güzel yıkanıyor. Ardından suyu alındıktan sonra o lanet edilesi, yaptırırken pişman eden, vazgeçmem için çok mu geç dedirten kokulu ilaç azar azar alınan saçlarınıza tarayarak uygulanıyor.
2- Ardından başlanıyor düzleştirici ile üzerinden geçilmeye. İşte zaten o koku illeti burada başlıyor. Zaten hem siz hem de kuaför maske takmak zorunda kalıyor çünkü solunmaması gerekiyor.
Buraya kadar işlem yaklaşık 2, 2,5 saat kadar sürüyor.
3- İlk gün saçınızı kulak arkasına bile atmadan kalıp gibi uyuyorsunuz.
4- Geldik 2. güne. Tekrar kuaföre koşup tekrar taranarak düzleştirici geçiliyor. Artık saçınızı istesenizde kulak arkası yapamazsınız ziraa kazık gibi kalıyor.
Yaklaşık 30 dakika süren bir işlem oluyor.
5- Son gün tekrar kuaföre gidiyorsunuz yine tuzsuz şampuanla yıkanıyor ve ilaç biraz daha sürülüp saçınızda bekliyor sonra yine düzleştirici ve kuaförünüzden satın aldığınız tuzsuz şampuan, tuzsuz saç kremi ve keratin maskesi, işlem tamam!!
Yaklaşık 35 dakika süren bir işlem oluyor.
Şimdi buraya kadar okumayı başardıysanız sizi tebrik ediyor devam ediyorum.
Ben normalde bonus kafa bir insanım! Cidden öyleyim. İğrenç dalgamsı buklelere sahip, kabarık bir kafam var -dı(!) benim... Yukarıdaki görsel banyodan ilk çıkılan hali.
Bu ise sadece taranarak hiç düzelştirici kullanılmadan, fön makinesi yalandan tutulmuş, kurutulmuş hali.. Kolay değil "fönsüz çıkmam abi!!"
Buda ertesi günün sabahı yataktan kalkar kalkmaz çekilmiş hali! Bazen düzleştiriciyi yalandan ucuna sürüyorum o kadar, hiç ama hiç bir ekstra bir şey yapmıyorum!

Buraya kadar okumayı başaranları kocaman alkışlayarak yine devam ediyorum;
KÖTÜ YANLARI;
- Saç rengimi bir ton kadar açtı.
- Uçları yanmış uzayan saçlarımın halen biraz yıpranmışlığı var.
- Tuzsuz şampuan ve saç kremini satın almak ZORUNDASINIZ! Çünkü tuz saça uygulanan bu maddeyi çözüyor ve bildiğiniz üzre bütün şampuanlarda SLS yani bildiğimiz tuz bulunmakta.
Haliyle bu uygulamayı yazın denize girecekseniz yaptırmamanız cebinize yarar.
İYİ YANLARI;
-Artık her yönüyle dümdüz saçlarım var.
-İstediğim gibi kabartıp söndürebiliyorum.
- Kuaföre sadece boyatmak için gidiyorum.
- Yumuşak ötesi ipeksi ve en önemlisi artık GÜÇLÜ, KALIN TELLİ, KOPMAYAN VE DÖKÜLMEYEN saçlarım var!!
- Kesinlikle PASPARLAK VE SON DERECE GERÇEKTEN SAĞLIKLI saçlara sahibim!
E daha ne olsun anacım. Evet çok pahalı bir işlem ama saçlarda bıraktığı etki ve kuaförün o cebelleşmesine değer. Adamlar hakkaten o parayı emeğe alıyorlar ki hak ediyorlar. Hem korkunç bir kimyasal soluyor hem de beli kopuyor garibanın!
Bana inanmazsanız Ankara'da ikamet ediyorum ve 2 ay geçmesine rağmen etrafımdakilerin ellerini saçlarımdan alamadıkları yumuşaklıkta saçlarıma dokunmak için istediğiniz yere gelebilirim! Gerçekten bunu sırf sizin için yapabilirim!
Kullandığım ürünleri görmek isterseniz aşağıya yorum yazın onları da yazarım hiç üşenmem..
Unuttuğum bir yer varsa da yazın hemen cevaplayım.
Son olarak hala okuyan varsa madalya takıyor bir de öpüp kaçıyorum.

Sevgilerimle...

31 yorum:

  1. Bende yaptırmayı çok istiyorum ama illaki fırçayle düzeltilmesi gerek diye duymuştum.Tuzsuz şampuan yerine bebe şampuanı kullanılabiliyormuş.Şuan kararsızım sanırım eylül gibi yaptıracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım öncelikle şunu söylemek istiyorum hayır fırçayla falan düzeltmeye hiç ama hiç gerek yok. Tuzsuz şampuan dışında bir ürün asla kullanmamalısın. Sonuçta denize gireceksen yaptırmak için Eylül ü beklemen en güzeli ama kesinlikle tavsiye ederim

      Sil
  2. Yerim senin disco topuu :P
    Saçların bence önceden de güzeldi ama bunun içine çok sindiğini anladım ben lansmandayken.. Baya zor bir işlemmiş ama güle güle kullan parlak ve düz saçlarını bebeğimmm :* ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzuuumm :) kesinlikle bayılıyorum artık saçlarıma :) :* :* :*
      Haftasonu görüşürüz bibiiiğiimm ♥♥

      Sil
  3. güzel olmuş, beğendim. maliyetini de öğrenesek süper olurdu bence :) kuaförde yapılan işlem ne kadar, kullanılan şampuan ve saç kremi ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun fiyatını yazmamışım. İşlem 200 tl, şampuan 25, saç kremi 20 ve maske ise 20 tl idi. Toplamda 265e geldi :)

      Sil
    2. teşekkürler, fena değilmiş fiyatlar. biraz daha araştırayım bu konuyu :)

      Sil
  4. İşe başladığımdan beri ben de her gün saç yıka, önce kurut sonra da düzleştir üçlüsünde baya baya sıkılmaya başladım. Aslında araştırma yapmayı düşünüyordum ama ne şanslıyım ki karşıma direkt yapılmışı yorumlanmışı var :)
    Kuaför faktörü çok önemli anladığım kadarıyla yoksa fön parasını toplasan zaten yukarıdaki masrafa eşdeğer...
    Yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım kuaför çok önemli. Tanıdığın bildiğin bir yer olmalı merdiven altı bir yerde komple saçlarını yakabilirler..
      Rivca ederim umarım işe yaramıştır :)

      Sil
  5. Aaa, haftasonu hangi kuaför, nasıl yani diye taciz eden biri olacak seni, öhöömmm :))

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor saçların. Ben de istiyorum ama kendi kuaförüm yapmıyor. Nerede yaptırdığını ögrenebilir miyim sorun olmazsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuaförüm dikmende ama adresi burdan vermeyim bana mail at istersen

      Sil
    2. Merhaba kuaforunuzun ismi ve tam yeri .

      Sil
  7. selammmm..demek güzel saçlarının sebebi brezilya fönüymüş..hımm kuaförün dikmende olması da ayrıca sevindirici :)) tek sorun hangi kuaför olduğunu öğrenmeye geldi :))) mail atabilir misin? desem sıkıntı olur mu? dtokgoz71@gmailcom

    YanıtlaSil
  8. dıscotopuu :))) ben bu uygulamayı sahane dıyen duymadım ama yınede ınsan denemek ıstıyor degıl mı :) suan durumlar nasl pıkı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taş gibi valla öyle seviyor öyle bayılıyorum ki anlatamam herkeslere tavsiye ederim :)

      Sil
  9. Uzaması nasıl , yavaşladı mi hızlandı mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen sorana kadar dikkat etmemiştim ama sanırım aynı yani benim saçım normalde çok yavaş uzar hala öyle yavaş yavaş uzamaya çalışıyor :)

      Sil
  10. Uzaması nasıl , yavaşladı mi hızlandı mi ?

    YanıtlaSil
  11. Ilk fonumu kuaforde yaptirdim sonra 2 defa da kendim yaptim ve sunu soylemek isterim ki kuaforden gidip sampuan almana gerek yok. Onun yerine down under naturals in nude sampuanani guvenerek kullanabilrsin. Bu arada sadece tuzsuz sampuan degil ayni zamanda sulfatsiz sampuanlar da kullanilmali. Piyasada tuzsuz olup sulfat iceren sampuanlar var ve bunlar uygun degil ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuzsuz dan kastım sülfatsızdı zaten ama anlatım bozukluğu yapmışım sanırım :))
      kuaförden almak çok daha sağlıklı geliyor bana sonuçta uzmanı bu işin :D

      Sil
  12. meraba kuaförünüz hangi marka keratin kullandı saçınızda ve şuan saçlarınız nasıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hangi marka kullandı inan hatırlamıyorum. 1 sene süper şekilde kullandım ama şuan hiç düzleştirici etkisi kalmadı maalesef. Yine de kabarmayan elektriklenmeyen saç etkisi devam ediyor. İlk zamanlar ki sağlıklı ve güzel yapısı pek yok hatta sürekli düzleştirici yapmaktan daha da kötü oldu ama kesinlikle tavsiye ederim :D

      Sil
    2. Cok tesekkurler ilginiz icin :)

      Sil
    3. Rica ederim her zaman :D

      Sil
  13. ilacı watsons ya da gratisten alabilir miyiz ve benim saçım az evde yapabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef sadece kuaförlere satılan bir ürün ancak internette aratırsanız ev uygulamaları olan markalar var 😊

      Sil
    2. Merhaba arkadaşlar youtube'da bebeksi kadınlar adlı kanalda gördüm ben bu işlemi, eğer ben üşenmem yaparım derseniz, orayada bi bakmanizi tavsiye ederim. Kendi brezilya fonunuzu kendiniz yapabilirsiniz :)

      Sil
    3. Merhaba arkadaşlar. Ben bu işlemi youtube da bebeksi kadınlar adlı bi kanalda görmüştüm. Eğer üşenmeyip ben bu işlemi kendimde yapabilirim derseniz bi bakmanizi tavsiye ederim. Brezilya fönününüzü evinizde de yapabilirsiniz :)

      Sil
    4. Yazdığınız videoya baktım ancak 3 yıldır sürekli yaptıran biri olarak şunu garanti verebilirim kesinlikle doğru bir uygulama değil gösterilen! Hem kalıcı olmaz hem de saça ciddi zarar verir..

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template