25 Nisan 2013 Perşembe

Yitirdiklerim...

Yok anacım yok benden ne köy olur ne kasaba, ne pis bir insanmışım ben yae.
Valla yüzleştim ve yüzsüzleştim bak o kadar diyorum!
Makyajımı temizlerken pamuk elimden kaymak suretiyle yandaki çöp (!) yığınına doğru seyirtince anam bir baktım ki benim köşede biriktirme maceram olmuş sana çöp köşesi.
Bitenler köşesi değil mübarek çöp konteynırı.
Dedim ev kadınlarının yüz karası çabuk toparlan, silkin, kendine gel.
Başlıktan da eminim süper anladınız ki bu bir bitenler yazısı, bunu benim gibi itinayla bloglarda bitenler yazısı arayanlara ithaf ediyorum efendim!
Bu sadece bir kısmı olacak ziraa üründen geçilmeyecek buralar..


  • Clinique Yüz Temizleme Kremi; Tekin Acar'da yaşadığım puan patlamasının olduğu gün almıştım, blogda yazısı bulunmaktadır. Ben satıcı (!) arkadaşa; "yea böle köpüren şeyleri seviyorum ben, alengir kadını değilim" dememişim gibi bu kremdir etme eyleme dememe rağmen zorla satın aldığım bir ürün oldu. Temizlik ve nemlendirme 10 numara fakat temizlik hissiyatı sıfır! Bir kere köpürmüyor doğal olarak krem olmasından kaynaklı ama verdiği nem ve yumuşaklık gerçekten hoştu. Elimde daha bir sürü temizleme ürünü var olduğundan uzunca bir süre almayacağım, ben hala mükemmel temizleyicimi arıyorum!
  • Bioderma H2O Misel Solüsyon; Tabisi kimseyi baymayacağım ve bunu anlatmayacağım zira kullanım miktarından anlaşılacakdır ne kadar sevilip daha iyisi yapılana kadar alınmaya devam edileceği...
  • Avene Hassas Cilt Toniği; Çok fazla tonik geçmişim olmamakla birlikte alkolsüz, hassas ciltler için ideal ama tapılası olmayan, gözlenekleri bir miktar sıkılaştıran hatta bir süre sonra yüzü geren bir tonikti. Tonik konusunda denemelerim devam ettiğinden almayacağım.
 Bunlar kutuya sığdırabildiklerim ve elbette hepsini bugün anlatmayacağım, baymayacağım..

  • Rareblossom Vucüt Losyonu; Ya bunu ne kadar zorladıysamda yok bitiremedim ki kendisi bit kadar ama kokusu evlere şenlik! Birde kalıcı bir koku ki yarebbim günlerce üstümde, yok olmuyor işte.. Ha bu markanın fanıydım piyasadan çekilene kadar ama ne zaman üzüntüm aklıma gelse bunu koklayıp Allah'a şükrediyorum!
  • I Love ..... ; Sırf kokusu için ayıla bayıla almıştım ama sürdükten 15 dakika sonra hiç krem sürmemiş gibi ellere sahip olunca kokuya değmezmiş nankör deyip kullanmaya devam ettim. Ta ki bir gün kapağını açıp bozulma kokusunu alıncaya kadar. Bu bile güzel bir deneyim oldu ziraa bugüne kadar hiç bir kremim bozulmadığı için hep bozuk krem kokusunu merak ederdim, öğrendim!
  • Dalan Zeytinyağlı El Kremi; Bunu seven bir arkadaş lütfen bana gerçekten neyini sevdiğini yazabilir mi?!! Yok böyle saçmalık ellerim resmen çamaşır deterjanı kokuyordu. Ama elbette bitmeden atmadım o kada da tutumlu bir insan evladıyım! Bu ev nasıl dönsün yoksa!!
  • Doctor Food Ayak Peelingi; Bu seriyi daha önce blogda yazmıştım gerçekten çok başarılı bir marka. Peelinginden ve ardında bıraktığı etkiden son derece memnun kaldım. Çok da iri olmayan ama hafif sert yapıda taneciklere sahip bir peelingdi. Duruladıktan sonra hafif yağlı bir görünüm bırakmasına rağmen asla yağlı bir his olmadı tam tersi yumuşacık yaptı ayaklarımı. Tekrar alacağım.
  • Yves Rocher Kayısı Çekirdekli Yüz Peelingi; Hani bir ürünü çok ama çook seversiniz ama sonra birden gına gelir kusacak gibi olursunuz ya işte bu ürün de bana öyle yaptı. Ne bereketliyse kullan kullan bitmedi, bana fenalık geldi.. Tanecikleri ince, derinlemesine temizliğine güvendiğim güzel bir ürün, elimde başka peeling olduğu için bir süre almam sanırım.
  • Rareblossom Seyahet Seti; Markanın pazardan tamamen çekilmesi haberi gelip de dev indirimler yaptığı bir sırada almıştım bu seti. İçinde fazladan antiaging krem var. Yüz temizleme jeli dışında gece, gündüz ve yaşlanma karşıtı olan kremlerine tek kelimeyle BA-YIL-DIM! Resmen hafif minik kırışıklıklarımın alayı yok oldu, alnımdaki derin kat çizgisi cidden tamamen hiç olmamışcasına gitti. Amacına ve vaatlerine son derece sadıktı, eğer pazardan çekilmeseydi sanırım bu seriden başka krem kullanmazdım. Nemlendirmesi oldukça yeterli, bayıltmayan kokuya sahip, cildi pürüzsüzleştiren yumuşacık yapan ürünler silsilesi diyorum..
  • Ayrıca yüz temizleme jeli ise yukarıda anlattıklarımın çarpı sonsuz katı kadar rezil, başarısız, cildi gerim gerim geren, kurutan hatta pul pul döken, kokusuyla intihara sebep olabilecek kadar başarısızdı bunlar ayrı..
  •  Bioderma Sensibio Nemlendirici; Bir Bioderma sapığı olarak utançla söylüyorum ki çok şaşırdığım bir ürün oldu, aman aman ne yararını gördüm ne de farkını. Kızarıklıklarıma iyi gelmediği gibi arttırmadı da, fazladan bir yumuşama ya da nemlendirmede olmadı, gayet sıradandı bence. Almayacağım.
  • Guinot Kırışıklık Kremi; Rareblossom'dan sonra resmen gülerek kullandım kendisini, hiç bir işe yaramadığı gibi su gibi vıcık vıcık saçma sapan bir kremdi, almayacağım.
  • Clinique Even Better Nemlendirici; Vaad ettiği gibi cilt rengini açan, eşitsizlikleri düzenleyen, nemlendirme konusunda son derece başarılı hatta ciltte bir süre sonra ciddi fark yaratan bir kremdi. Kokusu da oldukça hafif hatta hiç kalıcı değildi ki ben kremin kalıcı kokusu olmayanını severim. Çok sevdim, elimdeki diğer kremler biter bitmez hemen büyük boyunu alacağım. Dip not; Spf 15'e sahip bir ürün.
  • Arko Nem Zeytinyağlı El Kremi; Bence tam çantaya atmalık, el kremlerini şahı, anası babası hatta atasıdır kendisi! Verdiği yumuşaklık gerçekten çok başarılı ve baya da bir kalıcı ama işte o koku var ya ööff, içim bayıldı anacım!
  • Vichy Gözaltı Roll On; Bu kremi nerdeyse yaklaşık 8 ay kullandım inatla bitmedi bu artık bereket falan değil bildiğin lanet gibi! Fazla yorum yapmayacağım ziraa gerçekten çok ama çoook başarısız, hiç bir yararı ve hatta amacı olmayan, morluğa, nemsizliğe zerre alakası olmayan alınmayası ürünler listesinin en kralıdır..
Buradan hala okuyanlara bir çift sözüm olacak; Helal olsun bee, insanın dibisin, sensin teksin!!

Not; Serinin devamı gelecektir takipte kalın!

Sevgilerimle..

14 yorum:

  1. o zeytinli kremi ben de sevmedim. bana da beyaz hamam sabunları gibi kokmuştu :D evlerden ırak :D

    YanıtlaSil
  2. zeytinyağlı kreme bayılıyorum denemk amaçlı küçüğünü alıp snra sevince büyüğüne geçtim kuru cildime çookk iyi geliyo kokusuda yoğun değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi bayılıyor kimi nefret ediyor işte :)

      Sil
  3. Ahahaha içinde ev kadınını serbest bırakıp çöplerini atman ne iyi olmuş :D
    Deli şey :P
    Ben o kreme bayıldığımı söylesem hatta kokusuna da ayrıca bayılıyorum :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok uğraştım sevmek istedim ama yok olmadı be yavrum :)

      Sil
  4. üslup garip...

    YanıtlaSil
  5. Rareblossom icin hislerimiz ayni kardesim :(
    Bende inanilmaz uzulmustum..
    Temizleyicisinden kremine tonigine varana dek tum markalari yerle yeksan edecek icerikte bi markaydi ..kapanmasina cok uzuldum bende..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum bence pişman olup geri dönecekler :)

      Sil
  6. Pek eğlendim yazını okurken, eline koluna on da parmağına sağlık :) ama clinique'in köpük temizleyicisi de var ki, neden sana onu vermemişler ki gibi aklımda deli sorular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzum :) işin kötü tarafı bende bunu aldıktan bir süre sonra öğrendim köpük temizleyicisi olduğunu :)

      Sil
  7. MAŞALLAHHH.. Çok keyif alarak okudum bitenler yazını. Sadece Dalan krem için diyebilirim ki: bayılıyorum.. Kokusu için bile yeniden yeniden alabilirim. Gerçekten çok şaşırdım beğenmemene..Rare blossom 'u da çok merak ettim. Hiç kullanmak kısmet olmadı..Neyse bayağı yer açılmış yenilere...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte en önemli nokta yenilere kocaman bir yer açıldı :) çok teşekkür ederim :)

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template