14 Şubat 2014 Cuma

Saç Bakımım...



Çok uzun zaman önce üniversiteden bir arkadaşım facebooktan bana yazmış, saçlarını kuaförün yaktığını ve durumunun çok kötü olduğunu söylemişti.
Birlikte fikir alışverişinde bulunarak neler yapabileceğini konuşmuştuk sonra da bana "kız bunu blogunda yazsana sebi sübyan yararlanır, başka bi bilen çıkar aydınlanma yaşanır" demişti.
Tam bir bakım olmasa da birazcık toparlayacak bir bakımdan bahsedicem bugün.
Görselden de anlaşıldığı gibi basit, hızlı ve acil bir çözüm olacak benimkisi.

Tabiisi oturup burada sayfa sayfa maske tarifi vermeyeceğim ziraa ŞU YAZIMDA
güzel ve genel geçer bir tarif vermiştim.
Tarif çok eski ama bakım yaptığı bir garanti, bu cepte.
Doğuda görev yaparken malum çok boş vaktim oluyordu rahatlıkla bir sürü maske yapabiliyordum.
Ankara'ya geldikten sonra maske yapamaz hale geldim.
Saçlarım da baya bir uzayınca duramadım gidip ombre yaptırdım!
Saçlarım mahvoldu ama pişman değilim görüntüsü çok güzel muhtemelen bir süre daha yaptırırım.
Çok uzattım yine anlatacak ne çok şeyim var ay içim daraldı!


Bir adet argan yağı ve bir adet Lush saç ucu bakım ürünü kullanıyorum ben. Fakat pek de amaçlarına uygun kullandığım söylenemez.
Lush banyodan sonra kuruyan saçlara çok hafif kullanılması önerilen bir ürün ama ben böyle hiç bir yararını görmedim. Zaten bu durum üzerine bakım maskesi gibi kullanmaya karar verdim.
Çünkü öbür türlü hem yağlandırıyor hem de kokusunu sevmiyorum!


Keşke fotoğrafları dik değil de yan çekseymişim daha iyi olurmuş neyse.
Bu katı bir yağ. İçinde shea yağından tutun da hint yağına kadar bilimum her güzel şey var. Katı halde bulunduğu için parmağınızla hafifçe ovalamanız gerekiyor. Böylece aktif hale yani sıvı hale geliyor ve uygulaması kolaylaşıyor.
Görseldeki çukura gelince eskiden üstü kubbecik olan bu ürün artık o kadar çukurlaştı ki parmağımı sürttükçe acıtmaya başladı. O yüzden kaşıkla azar azar avcuma alıp avucumda ısıttıktan sonra uyguluyorum.


Görselde olduğu gibi sıvı hale getirip saç uçlarıma iyice sürüyorum. Hatta baya bi uyguluyorum ama vıcık vıcık olmadan bırakıyorum.
Ardından Kitoko argan yağından 4-5 damla avcuma alıp ovalayarak iyice ısıttıktan sonra saç uçlarıma yediriyorum. O gün ne kadar vaktim varsa ama en az yarım saat olmak şartıyla saçımda bekletiyor,
iyice duruluyorum.
Bu bakım saç uçlarıma çok güzel bakım yapıyor. Kırılmaları tabiisi yok etmiyor zaten böyle bir ürün yok dünya üzerinde ama baya bir toparlıyor.
Tabii ben saçlarımı düzleştirdikçe onlar kırılıp dökülmeye devam ediyor.
En sağlıklısı 1,5 ayda bir kestirmek, bundan sonraki kararım bu.
Siz ne dersiniz?
Yazı çok mu saçma olmuş?
Yine de buraya kadar okuduysanız yüs puan..

Sevgilerimle..

Not; Çekilişime katılmak için TIIIKK...





10 yorum:

  1. Yüs puan yüs puan yüs puan! :)

    YanıtlaSil
  2. hiç saçma olmamış gayet bilgilendirici olmuş...Hayallerimin argan yağına kavuşmak için Fas'a gidene kadar Kitoko'dan alacağım ben de galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :D valla uzun zamandır kullandığım en iyi argan yağı çıktı Kitoko sanırım büyük boyunu da alacağım :D

      Sil
  3. Bence de baya bilgilendirici olmuş, saçlarımla ilgili sorunlar yaşadığım için yüs puanda benden :) bunu mutlaka denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok mantıklı.. Ben duş sonrası kullanıyordum arganı. Bide böyle denemek lazım, Watsonsta vardı değil mi lush? Gratistemiydi yoksa.. Aa yorulmuşmuyum ne kafam durdu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anacım o kadar evrak o kadar bıdı bıdı kolay değil tabi kafa kalmıyor :/ Lush'ın kendine ait bir mağazası var canım başka bir yerde satılmıyor, ama eskişehirde var mı bilmiyorum bir bak istersen şuradan; http://www.lushturkey.com/

      Sil
  5. Bende kırıklarımdan muzdaribim bi yazı okudum .Saçları uçlarından her kestirdiğinde akşamdan ucuna hindistan cevizi yağı sürüp kapatıp yatıyorsun sabah yıkıyorsun bu kırıklara cok iyi geliyormuş.Kırılmamasını sağlıyormuş daha dogrusu.
    Blogunu cok begendim bana da beklerim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası yağı sürüp yatma fikri pek sıcak gelmedi ama denenebilir, sarıp yatılabilir hafta sonu ben bunu bir deneyeyim en iyisi :D teşekkürler :D

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template