20 Ağustos 2013 Salı

Üstadım Konuk Yazar Olursa...

O biirr ilham perisi,
O biirr güldürürken düşündüren, düşündürürken güldüren,
Kalbi açık yüreği temiz bir not defteri tadında minnak insan,
O biiirrr benim bibiiiimmm....
Tamam çok saçmaladım (ziraa heyecandan olsa gerek) konuya giriyorum hemen.
Konuk yazar demek zorunda olsam da konuk değil bizzat blogun sahibi olmasıyla gönlümün tahtına oturmuş nadir insanlardan can gözüm Mikropelletciğim 10 numara 5 yıldız bir ürün tanıtımı yazmış,
Birde bana rica etmiş bunu sende yayınlayalım mı diye..
O kadarda kibar, o kadar da ince işte...
Ben pek beğendim bakalım siz nasıl bulacaksınız sayın okuyucu buyrun;

Selamlar Shewgy'nin okurları,

Düzenli okuyucu musunuz yoksa hasbel kader arama motorlarında bu yazıyı bulup mu geldiniz bilemiyorum fakat kendimi şu an 23 Nisanda şiir okumaya çıkmış ilkokul çocuğu gibi hissediyorum.
Efendim ben, cilt yapısı olarak kuru mu kalsam karma olsam ne yapsam diye bir türlü karar veremeyen biriyim. Malum dönemlerde bir iki sivilceyle hayatıma renk katarım. Onun dışında sivilce problemim olmamakla beraber, yanağımın üst bölgesinde güneşe bağlı olarak ortaya çıkan çilimsi/güneş lekelerimsi var. Ek olarak, rahatsızlığım kaynaklı olarak vücudumdaki yara izlerinin geçmesi daha uzun sürer. Bu da haliyle yüzümdeki her hangi bir sivilceyi dayanamayıp mıncıkladığımda (ki emin ol ben onu illa mıncıklarım), yadigar izinin benimle 1 ay gibi bir süre yaşayacağı demektir. Son olaraksa ağır ürünlerin hiç birini sevmem, özellikle fondoten kullanımı benim için eziyettir.
Bu güne kadar nasıl akıl edemedim bilmiyorum ama, MUFE ziyaretimde MUA'ya ağzımdan şu cümleler döküldü: Benim fondotene ihtiyacım var fakat aradığım tek özellik ağırlık yapmasın, beni darlamasın.
Sonrası MUFE Face&Body ile rüya gibi oldu...

MUFE Face&Body su bazlı bir ürün. Şişede çalkalamadan ürüne baktığın zaman bozulmuş yahu bu demek işten bile değil. Bu yüzden kullanım öncesi çalkalamak gerekiyor ki buna rağmen sıktıktan sonra karşılaşacağınız yapıda hala homojen bir dağılım göremiyorsunuz. Kullanım aşamasında böyle bir şey kalmıyor haliyle.
Ürünün bana göre bir başka güzelliği ise sürdüğünüz kat kuruduktan sonra (hızlı kuruyor) ikinci ve daha fazla kat uygulaması yapılabiliyor olması. Kuruduğu zaman cildi kurutmadığı gibi herhangi bir germe hissi oluşmuyor. Kat kat uygulayabilmenin avantajları da dezavantajları da yok değil. Örneğin görselde yer alan 3. kata ait olan resim görünüş olarak sizi yanıltmasın orada henüz ıslaktı, fakat 3. kata rağmen hala bir ağırlık hissi yok. Yani diğer fondotenlerde belki ilk veya ikinci katta yaşadığımız "yüzümde bir şey var" olayı oluşmuyor hiç bir şekilde ve cildinizin hala nefes aldığınız hissedebiliyorsunuz. Kapatıcılığını damarlarımdan dolayı tam net gösteremeyeceğimi düşündüğüm için penguenimin ayaklarındaki rengin solma oranına göre karşılaştırabilirsiniz. Dezavantajı ise her bir katı uygularken eşit oranda dağılma sağlamanız gerekiyor. Ben genel olarak yanaklarımda ve T bölgemde tek kat uyguluyorum, eğer alın bölgemde yadigar izlerim varsa oraya 2. katı uyguluyorum. 
Çok yoğun sivilce problemi olanlarda 1.,2. ve belki de 3. katta dahi tam bir kapatma sağlayacağını kesinlikle düşünmüyorum. 3. katın flaşlı fotografında da gayet net anlaşılacağı üzere çok sıvı bir yapıda olduğu için çizgilere doluyor ve öyle kalıyor. Sonradan herhangi bir birikme problemi yok fakat bilekteki gibi ince çizgileri bu kadar doldurabildiğini düşünürsek yüzdeki ince çizgilerin derinliğinin biraz daha fazla olduğu durumlarda görünüm nasıl olur, yoruma açık. Canlandıramadım gözümde.
Harici görüşlerime gelirsem eğer: Adından anlaşılacağı gibi vücut makyajına da uygun bir ürün. Sırf bu yorumu yazabilmek dışarıda olduğum bir gün koluma ve bacağıma uyguladım, hafiflik hissi aynen devam ediyor. Terleme ile akıp gitmiyor. Doğal bir pürüzsüzlük sağlıyor. Tabi haliyle çok yakın mesafeden bakıldığında bir şey sürüldüğü anlaşılıyor.
MUFE'de uygulama aldığımda MUA ürünü ilk başta sentetik kıllardan oluşan fondoten fırçasıyla uygulayıp (MUFE numarasını bilmiyorum), sponge ile cilde yaydı. Mevzu bahis fırçayı ben hali hazırda normal bir fondoten uygulamasında dahi kullanamayacak kadar özürlü olduğum (fırça izi bırakmakta üstüme yok) için onun yerine tamamen Beauty Sponge benim için candır. Ek olarak MAC Fibre Brushlar her halukarda uygulamada üstesinden gelecektir. Fırça, sponge kullanmam diyenlerdenseniz, el ile uygulaması da kolay fakat işte bu noktada eşit dağıtma hadisesinde takılıyor biraz.
Ürün kutusunu atalı çok oldu, içeriğini bilemiyorum ne yazık ki, diğer taraftan kaça aldığımı da hatırlamıyorum (ya 60 küsürdü ya 90, yada 60-90 arasındaydı) :S. Fakat miadı 12 Ay olan bu ürün 50 ml. boyuyla üstüne birde sponge/fiber brush kullanımıyla ömrünü tamamlamadan muhakkak bayatlamadan bitecektir. Yeniden alır mıyım? Bendeki rengi SK20A, bu ürün bitmeden eğer bir yenisini daha almam gerekirse bir ton koyusunu alabilirim. Fakat kesinlikle aynı tonuyla veya başka bir tonla karıştırarak kullanacağım haliyle devamlılığı olacak bir ürün benim için.

Hafifliği ile yazın makyaj yapmam gereken durumlarda benim için olmazsa olmaz durumda artık kendisi. Benim gibi sene boyunca bu özelliği arayanlardansanız bir göz atın, fırsatınız da varsa illa ki uygulamasını deneyin derim.
Sevgiler.

4 yorum:

  1. Hehe ben şimdi gelip gidip yorum var mı diye kontrol ederim bu yazıyı. Çok teşekkür ederim bibiiim yayınladığın için.
    Benim aklıma gelip yazdıklarım bunlar oldu, fakat daha fazla soru olursa eğer onları da cevaplayabilirim pek tabii ki...
    Umarım, buradaki yazıya dayanıp ürün alımında bulunan olmaz çünkü ben daima bana iyi gelen bir ürünün başkasına çok kötü gelebileceğini savunan biriyim, hani üç beş lira bir şey olsa neyse, olur alırlar memnun kalmazlar çok üzülürüm.

    Tekrar teşekkür ederim sarıl:

    YanıtlaSil
  2. MUFE'nin ürünlerini genel olarak beğensem de fondötenini hiç kullanmadım..fondötende en önemli tercih sebebim cildimde yokmuş gibi hafif olması..genelde tek kat fondötenle de yetinen biriyim..denenmesi gereken ürünler listesine girdi bile :) tşk.ler yorum için..bu arada penguene bayıldım!

    YanıtlaSil
  3. Fondötenlere pek sıcak bakmasam da çok kullanasım geldi o kadar özendirici bir yazı yani :))) Bu arada MUFE'nin ve aynı marka sahibi BEYU'nun gerçekten çok iyi ürünleri var..yazdım bir köşeye...

    YanıtlaSil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template