2 Haziran 2012 Cumartesi

Beni Yıka!!



Nerden başlasam, nasıl anlatsam bulamıyorum.. Malum acemiyiz (!).. En iyisi direk söylemek; cildinizi iyi temizleyin, onu sevin, okşayın, falan falan işte.. İşin özü bu yani.. 

Mesela ben.. Çook uzun zaman sonra öğrendim sentetik fırçalara allerjim varmış. Bense ha babam sentetik yüz fırçamla haşır haşır yüzmü temzilemeye çalışıyordum üstelik de cildime hiç uymayan bir temizleyici ile.. Cahillik kötü şey a dostlar.. İşte kendisi bu;



(Kendisi The Body Shop'tan)
Sonracıma cildim kabuk bağlayınca bu işe bir dur demek gerektiğini anladım, iyileştirene kadar canım çıktı, Allahın sevgili kuluyum ziraa hiçbir iz kalmadı.. Şimdi makyaj fırçalarım dahil olmak üzere hepsini değiştirdim sentetiklerden kurtuldum... Kısaca paralar çöpe gitti..

Sonra Bioderma Sensibio H2O ile tanıştım. Önceleri Vishy'nin buna benzer bir temizleme solüsyonu vardı onu kullanıyodum ama nasıl zoraki, nasıl istemeye istemeye.. Çünkü temizlik hissiyatı vermiyodu tam olarak. Gerçekçi olalım Bioderma'da vermiyo ama diğerlerine oranla çok daha iyi buluyorum. Waterproof rimelleri çıkarmakta bence çok zorlanıyor. Sanırım şuan Bioderma'yı bilmeyen kalmadı ama ben yine de adet yerini bulsun diye bi foto ekledim.

Tamam ürün harika, muhteşem falan ama sorun şu ki şişenin dökülme sistemi pek fena.. Bir türlü beceremiyorum ya çok dökülüyo ya az geliyo yetmiyor. Bide kıyamıyorum ki çok kullanmaya.. Gerçi duydum ki kapağını değiştirmişler artık daha kolay kullanılıyomuş ama bende yok.. O yüzden kendimce bir sistem geliştirdim. Sephora'dan aldığım bir sprey şişenin içine (yanlışlıkla küçük almışım) doldurdum, ordan fıs fıs kullanıyorum ki böylece üründen baya tasarruf ettim. Ama şunu belirtmem de yarar var gerçekten bugüne kadar kulladığım en ama eeenn güzel temizleyici!!! İşte kendisi;



Gerçi cimriliğim bununla da kalmıyor sırf elimdeki bitsin diye Biodema'yı sadece göz makyajımı silerken Vishy'den kalanı da yüzümün diğer yerlerini silerek temizliyorum. Çok da tasarruflu bir kadın olduğumu bilmem söylememe gerek kaldı mı?

Son olarak "ısrarla" söylemem gereken tek şey; yüzünüzü canınız neyle istiyosanız onunla temizleyin ama mutlaka temizleyin! Hele de makyajla asla ama asla yatmayın.. Ayrıca gözünüzü sildiğiniz pamukla yüzünüzü ya da tam tersi yüzünüzü sildiğiniz pamukla asla ama asla gözünüzü silmeyin! Yağları ve bakterileri ordan oraya taşımayın... Siz şimdi beni dinleyip bunu yapın ilerde çok dua etceksiniz bana eminim...

                                 Ha bu da Vishy olan;

Sevgilerimle...

8 yorum:

  1. ben bioderma'nin o ürününe bayiliyorum, bitince tekrar alcam. simdiyse kadar kullandigim temizleyicilerin arasinda en iyisi bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoo bende bayılıyorum kesinlikle kullandığım en iyi temizleyici bu güne kadar.. sadece temizlik hissi alamıyorum o kadar.. :D

      Sil
  2. iyice köpürtüp suyla yıkamadan ne kullanırsam kullanıyım bende çok temizlenmiş gibi hissetmiyorum cildimi =)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu yazıyı sonuna kadar okudum...

    YanıtlaSil
  4. Çok eğlenceli yazmışsın, ellerine sağlık. Zevkle okudum :) Ama şu bioderma yı ben sevemedim arkadaş. Şöyle köpürte köpürte yıkamak varken, ne öyle 10 tane pamuk harcıyorum. Yüzüm mü büyük ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :D çook mutlu oldum :D
      evet yaa malesef öyle bi durumu var bende baya pamuk harcıyorum ama temizliyo işte ondan vazgeçemiyorum ya :D

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template