26 Ağustos 2014 Salı

Denedim Biliyorum: Urban Care Argan Oil Bakım Yağı

Efenim yeni bir "Denedim Biliyorum" yazısına hoş geldiniz..
Bugün ki konuğumuz bundan bir kaç ay öncesinde ülkemizde kasırgalar koparan argan yağı mucizesine (!) sahip bir bakım yağı.
Lafı çok uzatmayayım ürünümüz;
Urban Care Argan Oil Bakım Yağı..

Önce dış görünüme bakalım; ufacık tefecik ama pek işlevsel bir ürün. Sert plastikten yapılmış şişesi ve pompalı olması ile kullanım kolaylığı sağlarken benim en bi çok sevdiğim ürün modeli; içi görünebilen şişe!! Kısaca içinde ne kadar kaldığını görebiliyoruz.
Oldukça basit bir ambajlamaya sahip, herhangi bir albenisi yok. Ufak olması hem avantaj seyahatlere uygun hem de dezavantaj çünkü bu minnacık şişeye çok para veriyorsunuz..


Yapısına bakacak olursak pek bir enteresanlığı yok tam beklenildiği gibi yağ formunda. Kokusu ise çok baygın değil ve saçta kalmıyor çabucak uçup gidiyor.
Bu ürünü sadece saça değil cildinize de uygulayabiliyorsunuz. Açıkçası bugüne kadar saçım dışında herhangi bir yerime kullanmadım o yüzden bu konuda bir şey söyleyemem ama saçlarıma uygulama
yaparken ellerimde de hafif bir yumuşama oluyor.
Ancak ben yağlı ürünlere tahammül edemediğim için hemen yıkadığımdan bir yararı var mı bilemiyorum.

Uygulama olarak ise bazen maske olarak banyodan yarım saat önce baya bol miktarda alıp saçlarıma sürüyorum ve bekletiyorum. Bazen ise yıkama sonrası çok az miktarda alıp uçlarına uyguluyorum.
Burada önemli olan diplere yaklaştırmamak.
Özellikle yağlı saçlar bu durumdan çok rahatsız olabilirler çünkü baya yağlandırıyor.

Ne maske şeklinde kullanımda ne de banyo sonrası kullanımda ağırlık yapmıyor, kalıntı gibi kalmıyor ve oldukça yumuşatıyor. Ancak az önce de dediğim gibi diplere değerse sonuç facia..
Benim bu üründe yaşadığım en büyük sıkıntı saçımın bu ürüne çok çabuk alışıp etkisini yitirmesi oldu.
Neredeyse ilk kullanımda farkı görebilmek mümkün ama o kadar çabuk alıştı ki devam edemedim.
O yüzden ürünü aralıklarla ve genelde maske olarak kullanıyorum.
Hem yumuşacık oldular hem de oldukça sağlıklı görünüyorlar.
Hatta baya güçlendi diyebilirim.
Bu ürünü kendilerini çok takdir ettiğim Selen Kozmetik sayesinde Watsons'larda bulabilirsiniz.

Benim bu ürüne puanım 4/5
Çünkü gereksiz pahalı bence sonuçta saf argan almıyoruz ki..
Bakalım diğerleri neler söylemişler; "kuru cilt" için Bir Varım Bir Yokum, "karma - yağlı cilt" için Alice in Shoppingland, "hassas karma cilt" için de Bu Benim Partim okumalısınız...

Sevgilerimle...



13 yorum:

  1. fotoğraflarına bayıldım, kokusu nasıl ürünün ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim beğenmene sevindim :D Hafif çiçeksi ve tatlı bir kokusu var, insanı baymıyor ama dediğim gibi kalıcı da değil çabuk uçuyor :D

      Sil
  2. Sen ve ürünün ne kadar kaldığını görme tutkun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ama ama hakkım değil mi? Ben bunu haketmedim mi?? :D :D Şarkı yazarım ben bunla ki :D

      Sil
  3. ben de aldım bunu ama diplere sürmek istemiyorum sadece uçlara kullanmak için almıstım çok mü sürdüm acaba ne kurudu saçım biraz.

    kırık ve kuru uclara nasıl kullanmak lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kesinlikle diplere uygulamamak lazım çok yağlandırıyor. Saçının kurumasına çok şaşırdım doğrusu.. Eğer saçların çok kırık ve kuruysa en güzeli banyo öncesi maske olarak kullanmak. Ancak kurumaya karşı banyo sonrası kullanımı bırak onun yerine Nuxe kuru yağ ya da Loreal'in saç bakım yağını deneyebilirsin, onlar çok daha çabuk canlandıracaktır saçlarını.. :D Beni gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim :D Sevgilerimlee..

      Sil
  4. kuru saçlarıma banyo sonrası ürün arayışındayım, Nashi güzel hoş ama etkisi çok kısa sürüyor saçımda maalesef, bunu da denesem mi ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer saçlarınıza Nashi yetmiyorsa bu daha da az gelecektir çünkü bu bence Nashi den daha hafif bir ürün. Ama sonuçta saçtan saça fark ediyor o yüzden bir deneyin derim. Hatta isterseniz adresinizi verin ben elimdekini yollayım :D Sevgilerimle.. :D

      Sil
    2. ah teşekkürler, ben alırım:) aslında Down unders iken bir serumu vardı, o harikaydı

      Sil
    3. Rica ederim ne demek :D Bu ürün onunla birebir aynı zaten, hem içerik olarak hem de yapı olarak. Eğer elinizde o varsa almaya zaten gerek yok ama daha önce kullandıysanız bunu gönül rahatlığı ile alabilirsiniz çünkü aynı ürün, sadece isim değişikliği oldu o kadar :D

      Sil
    4. harika o zaman:) teşekkürler

      Sil

Atış serbest ama bi ad belirtirsek daha özel olmaz mı?

 

Disko Topu Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template